Hoe is de Paardencoachtuin onstaan?

Het was mijn droom om in de eerste instantie de paarden aan huis te hebben staan, toen die droom steeds meer werkelijkheid leek te worden, bedacht ik daar een rijke leefomgeving bij waar de paarden de hele dag vrij konden rondlopen, waar ze vrij rond kunnen snuffelen, knabbelen en onderzoeken. Ze hebben de hele dag vrije toegang tot kruidenhooi, takken en kunnen her en der hun eigen kruiden uit de tuin plukken. Natuurlijk heb ik dat niet allemaal zelf bedacht, heel Instagram staat er vol mee. Maar het is een genot om ze zo’n mooie plek te kunnen bieden.

Natúúrlijke Paardenzorg

Paarden zijn van nature gewend om veel te lopen en te foerageren zoals dat mooi heet. Ik probeer takken en hooi op verschillende hoogtes en manieren aan te bieden, zodat ze ook hierbij hun lijf weer kunnen trainen en stretchen, ook wel passive fysio genoemd. Natuurlijk kunnen wij de natuur niet nabootsen, maar kunnen wel ons best doen om ze variëteit aan te bieden qua voeding, verschillende ondergrond aan hun voeten en uitzicht samen met soortgenoten en niet alleen op een stalletje.

Bijna alle planten, bloemen en bomen in onze tuin zijn de afgelopen jaren speciaal gepland met de gedachte dat ze eetbaar zijn voor paard en mens, maar ook de vogels, de vlinders en bijen. Belangrijk is dan ook dat ze allemaal biologisch gekweekt zijn zonder pesticiden.

Paardenwelzijn

Naast dat de paarden heerlijk wonen en vrij kunnen bewegen, vind ik het ook belangrijk dat ik ze mentaal en fysiek weet uit te dagen. Ze krijgen bij ons dagelijks beweging door samen te spelen, buiten door de mooie polder van Amstelveen of in het Amsterdamse bos te rijden, maar ook door ze fysiek echt aan het werk te zetten door middel van gymnastiserende dressuur oefeningen om ze ook lichamelijk fit en gezond te houden. 

Daarbij worden de paarden regelmatig nagekeken door de hoefsmid, tandarts en osteopaat.

Paarden zijn zeer fijngevoelig, vandaar dat het zulke goede coachpartners zijn, maar ook kunnen ze emoties van cliënten tot zich nemen. Vandaar vind ik het belangrijk om de paarden tijdens de sessies ruimte te geven om en ze niet continue aangelijnd te houden en na de sessie voldoende tijd te geven. De paarden zullen dan ook niet vaker dan 3x per week hoeven te coachen.


Untitled design
Denk je

“Ja, dit is het moment, ik wil het vanaf nu anders doen”

Neem dan contact met me op, dan plannen we direct een vrijblijvend telefonisch gesprek in of online meeting.